CALL FOR PAPERS: REFUGE AND HOSTING – PATHS TOWARDS INCLUSION

September 28th – October 1st, 2022. City of Fafe, Portugal

The 32nd AEMI Conference will be hosted by the Museu das Migrações e das Comunidades (Museum of Migration and Communities; MMC) in Fafe, Portugal. As a pioneer of migration history in Portugal, MMC started as a virtual museum in 2001. In 2008, MMC has been located as a museum for visitors in the Municipal House of Culture in Fafe.

A new call for papers has been issued. Read it here: Cfp AEMI conference 2022 in Fafe_Portugal_final.

FOREDRAG MED JOURNALIST NAGIEB KHAJA | 25.04.2022

Mandag aften inviterede Immigrantmuseet og Furesø Bibliotek til foredrag med den prisvindende journalist, dokumentation og kender af det komplekse Afghanistan og det afghanske folk, Nagieb Khaja. Han har mange reportagerejser til Afghanistan bag sig og er kendt for at tage livtag med begivenhederne og de mennesker, der er inddraget.

Han er om nogen en person der kan indramme fortællingen om landet og give perspektiv og forklaring på nogle af de mange spørgsmål, der uundgåeligt knytter sig til det. Hvorfor blev Afghanistan invaderet?  Hvorfor udviklede det sig i en helt forkert retning, og hvad er det for fejltagelser USA og dets allierede har begået?

Khaja gav til foredraget sit bud på, hvorfor det gik så galt med tilbagetrækningen, som sidste sommer førte til dramatiske situationer og den livsnødvendige evakuering af afghanere.

NY POP-UP-UDSTILLING PÅ DOKK1 | 08.04.2022

Fredag den 8. april åbnede Immigrantmuseet en ny pop-up-udstilling i kulturhuset Dokk1 i Aarhus. Udstillingen sætter fokus på det danske sikh-samfund og sikhernes liv og kultur i Danmark.

Udstillingen er finansieret af det tværinstitutionelle forskningsprojekt Religion – Levende Kulturarv, som Immigrantmuseet deltager i sammen med Center for Samtidsreligion ved Aarhus Universitet, Den Gamle By, Dansk Jødisk Museum, RUC og Romu.

Udstillingen kan opleves frem til 28. april 2022.

NY SÆRUDSTILLING | 11.03.2022

11. marts 2022 åbner Immigrantmuseet ny særudstilling om grønlændere i Danmark. Gennem fortællinger fra grønlandske informanter formidler udstillingen komplekse erfaringer, der findes blandt grønlændere i Danmark. Om identitet. Om at være delt mellem to kulturer og to sprog. Om hvad “hjem” betyder.”

Knud Rasmussens Hus står bag udstillingen, som kan opleves på Immigrantmuseet frem til sommer. Herefter vil den rejse rundt til 4 grønlandske huse i Danmark.

Udstillingen er en del af det store Creative Europe-projekt Identity on the Line. Projektet samler historier og vidnesbyrd om migration og identitet i 7 forskellige europæiske lande. Projektet kulminerer i en fællesudstilling, der vandrer mellem landene – og som kommer til Danmark til sommer.

“70’ER FORTÆLLINGER” | 01.03.2022

Du inviteres hermed til rundbordssamtale på Immigrantmuseet, Stavnsholtvej 3 i Farum. Du kan vælge mellem to datoer: Lørdag den 5. marts kl. 14-16 ELLER lørdag den 26. marts kl. 14-16. Vi inviterer alle, der var med til arrangementet på Immigrantmuseet den 27. november, og andre som har lyst til at fortælle deres personlige historie om at komme som ”fremmedarbejder” til Danmark for 50 år siden. Vi vil også meget gerne høre, hvad efterkommere eller andre har oplevet eller hørt om livet som indvandrer i 1970erne. Rundbordssamtalerne bliver styret professionelt. Formålet er at identificere og udvælge relevante beretninger og aktører, der på sigt kan bidrage med at belyse arbejdskraftindvandringen i 1970erne.

”70er fortællinger” er et samarbejde mellem Immigrantmuseet og Indvandrerhistorisk Selskab. Tilmeld dig på mail: indvandrerhistorisk.selskab@gmail.com og skriv, om du kommer lørdag den 5. marts eller lørdag den 26. marts.

NYT ER UDE | 01.02.2022

Museets magasin NYT er ude, og du kan blandt andet læse meget mere om vores kommende pop-up-udstilling på Dokk1 i Aarhus, om vores dokumentationsprojekt i Center Sandholm og meget andet. Find det på museet eller i en digital version lige her.