KOMMENDE UDSTILLINGER

GÆSTEARBEJDERNE – FORTÆLLINGER FRA 70’ERNE

10. juni 2023 – efteråret 2023

Vær med til at fejre de indvandrere, der kom til Danmark som gæstearbejdere for 50 år siden med åbningen af den nye særudstilling ”Gæstearbejderne – Fortællinger fra 70’erne”.

Oplev de mange personlige fortællinger om mødet med Danmark og danskerne, om livet mellem to kulturer og om at opbygge en ny tilværelse i det fremmede – og bliv klogere på historien om den væsentlige betydning, som 70’ernes arbejdsindvandring fra bl.a. Tyrkiet, Pakistan, Marokko og Jugoslavien har haft for det danske samfund. Nye som gamle genstande, fotografier og vidnesbyrd fortalt af de tidligere gæstearbejdere selv tager os med tilbage til 70’ernes verden: til et hårdt arbejdsmarked og kummerlige boligforhold, til savn og afsavn, til værdier og identitet, til nye madkulturer og aftryk på musik og litteratur, til kærlighed og familieliv, til populære samlingssteder og tilrøgede klubber.

Gennem en ny særudstilling og et stort kulturprogram med aktiviteter i hele 2023 sætter Immigrantmuseet i tæt samarbejde med kulturinstitutionerne i Farum Kulturhus fokus på gæstearbejdernes historie. Udstillingen og kulturprogrammet bygger på et stort dokumentationsprojekt, som museet påbegyndte i 2021 for at indsamle vidnesbyrd fra tidligere gæstearbejdere og sikre deres beretninger for eftertiden som del af vores fælles danmarkshistorie.

Vi skyder det hele i gang med en åbning af udstillingen lørdag den 10. juni kl. 14.00 på Immigrantmuseet i Farum Kulturhus, Kulturtorvet 12, 3520 Farum.

Find programmet her.

Foto: Uwe Bødevadt.