INDSKOLING

PAK DIN KUFFERT!

Hvad er en immigrant? Hvorfor immigrerer mennesker? Hvad tager de med sig? Hvordan er det at bo et andet sted end der, hvor man er født?

Dette forløb kombinerer rundvisning, workshop og refleksion. Eleverne hører fortællingen om drengen Freddy fra Wien, der i starten af 1900-tallet kom til at bo hos en dansk familie. Herefter følger en øvelse, hvor eleverne skal forestille sig, at de skal flytte fra deres hjemland til et andet land. De må kun tage en enkelt kuffert med på rejsen. Eleverne skal hver især foretage et valg; ud af 20 genstande (pas, mobiltelefon, fotoalbum etc.) må der kun vælges fire ting, som eleverne synes er de vigtigste at medbringe på rejsen. Når eleverne har foretaget deres valg, diskuteres valgene i plenum.

Målgruppe: 0-3. klasse
Varighed: 30-45 minutter
Booking via: museerne@furesoe.dk

DIN, MIN OG VORES HISTORIE

I forløbet stifter eleverne bekendtskab med historiske personer og deres beretninger om det at flytte fra et sted til et andet. Hvorfor flyttede hele Farhans familie fra Somalia til Danmark? Hvordan var det for wienerbarnet Alfred at rejse alene til Danmark fra det sønderbombede Wien? Hvorfor valgte H.C. Andersen at forlade sin fødeby Odense og rejse mod København? Og har I mon selv rejst fra et sted til et andet i jeres levetid? Eleverne arbejder med push-pull-faktorer og kulturmøder og undersøger hvorvidt, alle vores historier ikke på en eller anden måde er begyndt med en rejse.

Målgruppe: 3.-4. klasse
Varighed: 60 minutter
Booking via: museerne@furesoe.dk

Immigrantmuseet