NUTIDENS ARBEJDSMIGRANTER

I 2023 offentliggjorde Europakommissionen en ny rapport om beskæftigelse og social udvikling, der afslørede, at stigende mangel på arbejdskraft i forskellige sektorer og erhverv udgør en af de største udfordringer i Europa.

På trods af udfordringer med bl.a. covid-19 har den europæisk og globale økonomi udvist bemærkelsesværdig modstandskraft. I flere europæiske lande er der sat rekordstore beskæftigelsesniveauer med det højeste antal beskæftigede nogensinde registreret. Endnu engang forventes det europæiske arbejdsmarked derfor at have flere ledige jobs, end der er ledige til at besætte disse jobs, hvilket resulterer i mangel på arbejdskraft og en øget konkurrence blandt arbejdsgiverne om at tiltrække talenter og kompetencer.

Det er langt fra første gang i historien, at vi ser denne udvikling. Udvidelsen af EU i 2004 bragte tusindvis af østeuropæiske arbejdere til Danmark, og på det politiske tales der kontinuerligt om, hvordan Danmark positionerer sig som et attraktivt land at arbejde i.

Immigrantmuseet