Indskoling

Pak din kuffert!

Hvad er en immigrant? Hvorfor immigrerer mennesker? Hvad tager de med sig? Hvordan er det at bo et andet sted end der, hvor man er født?

Dette forløb kombinerer rundvisning, workshop og refleksion. Eleverne hører fortællingen om drengen Freddy fra Wien, der i starten af 1900-tallet kom til at bo hos en dansk familie. Herefter følger en øvelse, hvor eleverne skal forestille sig, at de skal flytte fra deres hjemland til et andet land. De må kun tage en enkelt kuffert med på rejsen. Eleverne skal hver især foretage et valg; ud af 20 genstande (pas, mobiltelefon, fotoalbum etc.) må der kun vælges fire ting, som eleverne synes er de vigtigste at medbringe på rejsen. Når eleverne har foretaget deres valg, diskuteres valgene i plenum.

Målgruppe: 0-3. klasse

Varighed: 30-45 minutter

Booking via: museerne@furesoe.dk

Din, min og vores historie

I forløbet stifter eleverne bekendtskab med historiske personer og deres beretninger om det at flytte fra et sted til et andet. Hvorfor flyttede hele Farhans familie fra Somalia til Danmark? Hvordan var det for wienerbarnet Alfred at rejse alene til Danmark fra det sønderbombede Wien? Hvorfor valgte H.C. Andersen at forlade sin fødeby Odense og rejse mod København? Og har I mon selv rejst fra et sted til et andet i jeres levetid? Eleverne arbejder med push-pull-faktorer og kulturmøder og undersøger hvorvidt, alle vores historier ikke på en eller anden måde er begyndt med en rejse.

Målgruppe: 3.-4. klasse

Varighed: 60 minutter

Booking via: museerne@furesoe.dk

Med Robert og Rose til Amerika

Tag med de to Værløsebørn Robert og Rose til Amerika og hør om livet som dansk udvandrer.  Vi snakker først lidt om hvorfor folk vælger at flytte til et nyt land. Måske har børnene forældre, der har rejst, eller de har måske selv prøvet det. Bagefter skal de pakke en kuffert, så de er klar til at tage til Amerika. Udstyret med kuffert og rejsebog skal de med færgen over Atlanten, hvor vi snakker om, hvordan det var at rejse i gamle dage. Derefter skal de gennem sundhedstjek på Ellis Island og derefter ud på prærien for at starte et nyt liv. Undervejs snakker vi om rejsen, om det at flytte til et nyt land, lære et nyt sprog og finde sig til rette. Og er det egentlig de samme grunde, der fik folk til at rejse dengang som i dag?

Forløbet kører frem til d. 21. december 2018.

Målgruppe: 1.-2. klasse

Varighed: Ca. 50 minutter

Booking via: museerne@furesoe.dk