Migrant

Vi har alle migrantens DNA gemt i os. For uanset om vores øjne er blå eller brune, så er vi efterkommere af migranter. Det Danmark, vi kender i dag, blev skabt og formet af migranter, der kom til, men også danske migranter er draget ud og har sat aftryk på omverdenen.

Men hvordan er det at leve som migrant, at forlade det velkendte til fordel for noget nyt? Er der ligheder i de erfaringer, som migranterne har gjort sig, der overskrider tid, sted og kultur? Kan tyrkiske og rumænske migrgle af de mennesker, som har forladt det velkendte og trygge hjemland og er draget ud i verden i håbet om et bedre liv. Hør blandt andet historien om fugleelskeren Mehmet, om Mies farmor, der taler som dronningen og om drengen Marius, der i USA i 1892 skriver brev til sin ven Laurits hjemme i Danmark. Udstillingen byder også på aktuelle fortolkninger af migration lavet af bl.a. kunstfotografen Diana Velasco og kunstnergruppen og internetfænomenet Gigis.

Udstillingen kan opleves fra den 16. september til den 1. marts 2018 på Immigrantmuseet.

I tilknytning til særudstillingen er der også blevet udviklet undervisningsmaterialet til både indskoling og udskoling.

Se undervisningsmaterialet nedenfor.

 

At rejse

Materialet handler om at rejse – at rejse fra fjerne egne til et nyt og fremmed land. Der fortælles to historier om to drenge, der i hver deres tid og af hver deres årsag forlader hjemlandet og flytter til et nyt land. I materialet kan eleverne arbejde med de følelser, der er involveret i at rejse, de tanker man gør sig, og de dilemmaer det medfører. Eleverne kan også forsøge sig med brevskrivning eller prøve at pakke en kuffert. Materialet kan bruges i forbindelse med et besøg i udstillingen Migrant eller til selvstændigt brug i klassen og retter sig mod indskolingen.

Læs mere

Arbejdsmigrant

Materialet handler om arbejdsmigration gennem tiden, hvilke folk, der er kommet til Danmark og hvilken effekt det har haft på den danske kultur og lovgivning. Materialet indeholder også nogle forskellige opgaver, der kan løses selvstændigt eller i grupper. Opgaverne omfatter både dilemmaspil, kreative opgaver og historiebevidsthed. Materialet kan bruges i forbindelse med et besøg i udstillingen Migrant eller til selvstændigt brug i klassen og retter sig mod udskolingsklasser og ungdomsuddannelser.

Læs mere