PROGRAM 2023

Her kan du følge med i kommende arrangementer og læse om nye tiltag på Immigrantmuseet.

Japansk kulturdag: Parker Plays Bossa

Saturday d. 2 December 2023

Sted: Anaïs Kulturcafé, Farum Kulturhus, Kulturtorvet 12, 3520 Farum
Tid: Lørdag den 2. december kl. 11.30
Arrangør: Farum Kulturhus

Den japanske forfatter Haruki Murakamis novelle “Charlie Parker Plays Bossa Nova” er inspirationen til dette kulturelle tiltag. Musikken, og ikke mindst jazzen altid fyldt meget hos Murakami. Den meget musikalske novelle udkom på dansk i foråret 2020 og vi er stolte over at kunne præsentere et event, hvor litteratur og musik forenes.

Saxofonisten Charlie Parker levede i tiden før bossanovaen var kendt, men i novellesamlingen “Første person ental”, lader Murakami ham opleve stilarten i novellen. Så – hvordan lyder et traditionelt Charlie Parker-nummer, når det bliver udsat for bossanova – og omvendt?

Det vil tre fantastiske musikere give et bud på – nemlig den japanske Makiko Hirabayashi på klaver, Jan Harbeck på saxofon samt Morten Ankarfeldt på bas. Ind imellem vil Murakamis berømte danske oversætter Mette Holm læse uddrag fra novellen.

Læs mere

Torsdagsbio: En fremtid i Danmark?

Thursday d. 7 December 2023

Sted: Immigrantmuseet, Kulturtorvet 12, 3520 Farum.
Tid: Torsdag den 7. december kl. 10.00-12.00

Kom til filmforevisning og dialog om filmene “Evakueringen fra Afghanistan” (2022) og “Flugten fra Ukraine” (2022). Gennem to korte dokumentationsfilm kan du få et indblik i de erfaringer og oplevelser, som evakuerede afghanere og ukrainske flygtninge har gjort sig i mødet med Danmark.

Gratis entré.

Læs mere

Åben workshop: Lørdagssysler om julepynt v. Julia Dmukh

Saturday d. 9 December 2023

Sted: Immigrantmuseet, Kulturtovet 12, 3520 Farum.
Tid: Lørdag den 9. december kl. 11.00-14.00.

Immigrantmuseet afholder i løbet af sommeren og efteråret en række workshops, hvor kvinder fra forskellige kulturer mødes og laver håndarbejde. Kom og brug din lørdag i godt selskab. Temaet for dagens workshop er julepynt v. Julia Dmukh.

Gratis adgang. Alle er velkomne til at deltage.

Støttet af Sportgoodsfonden.

Læs mere