OMTALE

IMMIGRANTMUSEET ÅBNER FILIAL I ASYLCENTER: “MUSEET SKAL VÆRE TIL STEDE DER, HVOR HISTORIEN UDFOLDER SIG” | 20.12.2021

Når flygtninge og asylansøgere kommer til Danmark, har de udover deres fysiske bagage også historier med sig. Og det er de historier, som Immigrantmuseet gerne vil indsamle og dokumentere blandt de nyligt evakuerede afghanere, som er kommet til Røde Kors’ Center Sandholm i Allerød.

Læs omtalen i Kulturmonitor her.

OPLEV SIKHERNES HISTORIE PÅ IMMIGRANTMUSEET | 05.02.2020

“En ny udstilling på Immigrantmuseet i Farum sætter fokus på folkefærdet sikherne. Forleden var der åbning på udstillingen, der sætter fokus på menneskene bag de farverige turbaner og den karakteristiske musikstil kirtan.”

Læs artiklen i Furesø Avis her.

IMMIGRANTMUSEET FORTÆLLER SIKHERNES DANMARKSHISTORIE MED NY UDSTILLING | 28.01.2020

“Farverige turbaner, karakteristisk musik og lange skæg. Sådan kender de fleste mennesker måske sikherne. Men selvom sikhismen stadig er en ukendt og kuriøs religion for mange danskere, kom de første sikher faktisk allerede til Danmark for mere end 50 år siden. Det sætter Immigrantmuseets nye særudstilling, Sikherne i Danmark, fokus på.”

Læs omtalen af udstillingen på religion.dk her.

TANKEVÆKKENDE LILLE, STOR UDSTILLING | 07.11.2019

“Den tankevækkende og bevægende udstilling Love At Last Sight af kunstnerparret Ana Pavlovic og Vladimir Tómic har tidligere været vist på Inter Arts Center i Malmø og er nu nået til Immigrantmuseet i Farum, som er det eneste statsanerkendte museum i Danmark, der behandler dansk migrationshistorie.”

Kunsten.nu var forbi for at anmelde udstillingen. Du kan læse omtalen her.

VELKOMMEN TIL DANMARK: DET ER GRATIS AT BESØGE IMMIGRANTMUSEET, OG DER ER GOD VALUTA FOR PENGENE. MAN BLIVER GANSKE ENKELT KLOGERE | 01.09.2019

“Immigrantmuseet i Farum er en samling af fakta og stærke fortællinger om mødet med Danmark. Fra hollandske bønder og polske roearbejdere til tyrkiske gæstearbejdere og nutidens syriske flygtninge.”

Læs omtalen af Immigrantmuseet i Politiken her.

DANMARKS FØRSTE IMMIGRANTMUSEUM SER SNART DAGENS LYS | 17.11.2011

“Museet skal fortælle indvandringens historie, og vise ting indvandrere har bragt med sig, og eksempler på hvordan immigranter er blevet mødt i Danmark.”

Læs mere om museets åbning i TV2 Lorry her.