PROGRAMME

Åben workshop: Lørdagssysler om sashiko v. Amy Lyngaa

Saturday d. 1 June 2024

Tid: Lørdag den 1. juni kl. 11.00-14.00
Sted: Immigrantmuseet, Kulturtorvet 12, 3520 Farum

Immigrantmuseet afholder i løbet af foråret en række workshops, hvor kvinder med forskellige kulturelle baggrunde mødes over deres fælles interesse for håndarbejde. Kom og brug din lørdags i godt selskab. Til hver workshop møder vi en ny oplægsholder, der fortæller om håndarbejdsteknikker. Denne lørdag skal vi kigge nærmere på sashiko v. kunstner Amy Lyngaa.

Projektet er støttet af Sportgoodsfonden.

Læs mere

LLF seminar: Diversitet

Friday d. 7 June 2024

Tid: Fredag den 7. juni kl. 10.00-16.00
Sted: Det Danske Filminstitut (DFI), Biografen Asta, Gothersgade 55, København

Alle taler om diversitet. Men gør vi noget ved det? Mennesker er forskellige, og vi forholder os konstant til vores indbyrdes forskellighed. Det vil vi udforske og reflektere over på LFFs sommerseminar 2024, når vi kaster et kritisk og mangfoldigt blik på vores praksis inden for indsamling, registrering, forskning og formidling. Vi ser også på arbejdet med diversitet i ansættelse og arbejdsmiljø.

Nye film og billeder sætter en ny dagsorden og skaber refleksion over, hvordan vi arbejder.  Er menneskers forskellighed i alder, etnisk oprindelse, klasse, køn, seksuelle orientering, religion og fysiske og psykiske særpræg repræsenteret tilstrækkeligt? Hvordan indsamler vi og handler i nutiden? Beskrivelserne af billederne i samlingerne er af ældre dato, og vi skal derfor også forholde os til tidligere tiders nedsættende afbildninger og beskrivelser af de(t) anderledes.

På seminaret bliver der mulighed for at høre om erfaringerne fra det konkrete arbejde med forskellighed. Vi lægger ud med et helikopterperspektiv i to keynotes, der handler om arbejdet med samlingerne og institutionerne. Derefter dykker vi ned i konkrete eksempler på film og foto skabt i nutiden og ser på, hvordan vi på arkiver og museer arbejder med og forholder os til diversitet.

Læs om pris, tilmelding og se hele programmet her.

Foto: Mikkel Arnfred.

Læs mere

Samtale: Leonard Cohen – en jødisk kunstner eller en kunstnerisk jøde

Thursday d. 10 October 2024

Tid: Torsdag den 10. oktober 2024 kl. 19.00
Sted: Farum Bibliotek, Kulturtorvet 12, 3520 Farum
Billetter: 30 kr. på www.furbib.dk

To fans i samtale. Man skal ikke lede længe efter jødiske temaer i Leonard Cohens musik og lyrik. Over en karriere, der strakte sig over seks årtier, var det jødiske konstant til stede. Men var det jødiske bare en baggrundsmusik for alle de andre temaer i Cohens univers? Eller skal Leonard Cohen specifikt forstås som en jødisk kunstner?

I anledning af 90-året for Leonard Cohens fødsel taler forfatter, ph.d. Neal Ashley Conrad og redaktør for Jødisk Orientering Michael Rachlin – begge Cohen-fans gennem årtier – om det jødiske i Cohens univers.

Foto: Holger Damgaard. Det Kgl. Bibliotek.

Arrangementet er en del af indsatsen Indtryk – Aftryk – Udtryk mellem Immigrantmuseet, Furesø Bibliotekerne og Dansk Jødisk Museum om dansk-jødisk liv, kultur og historie.

Læs mere

Samtale: ‘Har du set min far?’ – Flemming Møldrup fortæller sin familiehistorie

Monday d. 28 October 2024

Tid: Mandag den 28. oktober kl. 19.00
Sted: Farum Bibliotek, Kulturtorvet 12, 3520 Farum
Billetter: 30 kr. på www.furbib.dk

TV-vært og forfatter Flemming Møldrup, som vi kender fra TV-programmerne ‘Kender du typen?’ og ‘Vild med bøger’ fortæller om at dykke ned i sin fars jødiske familiehistorie og skrive en bog om sin far. Og dermed opdage sig selv, og det man er skabt af.

Bogen hedder ‘Har du set min far?’ og udkommer i foråret 2024. Til arrangementet er Flemming Møldrup i samtale med museumschef Cathrine Kyø Hermansen.

Foto: Holger Damgaard. Det Kgl. Bibliotek.

Arrangementet er en del af indsatsen Indtryk – Aftryk – Udtryk mellem Immigrantmuseet, Furesø Bibliotekerne og Dansk Jødisk Museum om dansk-jødisk liv, kultur og historie.

Læs mere

Immigrantmuseet