Arrangementer

Immigrantmuseet tilbyder et varieret program af oplæg, rundvisninger og udstillinger, og du kan læse mere om de kommende arrangementer her eller på vores facebookside.

Reception: 50 år som fremmedarbejder i Danmark

Lørdag d. 27 november 2021

Immigrantmuseet og Indvandrerhistorisk Selskab markerer 50-året for indførelsen af stop for arbejdskraftindvandring i Danmark med en hyldest til de fremmedarbejdere, der kom til Danmark inden stoppet. Samtidig fejrer vi 50-året for udgivelsen af det første nummer af Fremmedarbejderbladet samt 40-året for dannelsen af INDsam – sammenslutningen af indvandrerforeninger. Program følger. Alle er velkomne til at kigge forbi.

Fri entre.

Sted: Immigrantmuseet, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum kl. 13.00.

DAGENS PROGRAM:

11.30-13.30
Som optakt til fejringen udfolder Lei Moe Trio toner fra soul-genren i kulturhuset.

14.00-16.00
Museumschef Cathrine Kyø Hermansen byder velkommen

TV-vært Erkan Özden præsenterer programmet og fortæller undervejs om at være “efterkommer”

Udvalgsformand i Furesø Kommune, Hasan Yilmaz (S), taler om betydningen af “At have en stemme” – en demokratisk ret

Fhv. formand for Jugoslaviske Foreninger i Danmark, Zlatko Lackovic, fortæller om årene som indvandrer i Danmark

Fhv. formand for INDsam, Mahmut Erdem, fortæller om kampen for rettigheder som indvandrer

Fhv. redaktør af Fremmedarbejderbladet og formand for Indvandrerhistorisk Selskab, Ole Hammer, lægger op til fotografering af 50-års jubilarerne foran Uwe Bødewadts fotoserie

Alle er velkomne.
Tilmelding på mail: indvandrerhistorisk.selskab@gmail.com

Foto: Uwe Bødewadt

Göçmen Müzesi ile Göçmen Tarihi Derneğinin 27 Kasım Cumartesi günü  Farum Kulturhus’ta saat 14.00`de, 50 yıl önce Danimarka’ya gelen yabancı işçileri bir resepsiyonda anarken, gel ve sende kutlan. E-posta ile kaydolun: indvandrerhistorisk.selskab@gmail.com

آئیں جشن منائیں۔
امیگرنٹ میوزیم اور امیگرنٹ ہسٹری سوسائٹی جو غیرملکی  50 سال قبل ڈنمارک آئے تھے کو ایک استقبالیہ میں خراج تحسین پیش کریں گے۔
یہ استقبالیہ ہفتہ 27 نومبر 14.00بجے  Farum kulturhus میں ہے۔
ای میل کے ذریعے سائن اپ کریں: indvandrerhistorisk.selskab@gmail.com

Dođite i proslavite sa nama, kada Imigrantski muzej i Društvo za doseljeničku povijest odaju počast stranim radnicima,
koji su došli u Dansku prije 50 godina, na prijemu u Farum Kulturhus u subotu 27. novembra u 14.00 sati.
Prijavite se e-mailom na adresu: indvandrerhistorisk.selskab@gmail.com

 

 

Læs mere

Arnarulunnguaq og Qâvigarssuaq Miteq: Ekspeditionsdeltagere på Den 5. Thule Ekspedition 1921-24

Tirsdag d. 7 december 2021

Sammen med polarforsker Knud Rasmussen og fotograf Leo Hansen drog Arnarulunnguaq (1896-1933) og Qâvigarssuaq Miteq (1899-1978) i 1921 ud på Den 5. Thule Ekspedition. I de barske arktiske egne var det nødvendigt med ekspertise og viden om overlevelse.
Kom med på hundeslædeekspeditionens rejse fra Grønland, igennem Canada og Alaska til Stillehavet, når foredragsholder Ivalo Olsvig beretter om Arnarulunnguaq og Qâvigarssuaq Miteqs liv før, under og efter ekspeditionen og om det eftermæle, de to har efterladt.
Ivalo Olsvig, cand.mag. i Grønlandske og Arktiske Studier fra Københavns Universitet skrev speciale om de to inughuit Arnarulunnguaq og Qâvigarssuaq Miteq, der deltog i ekspeditionen. I dag arbejder Ivalo som museumsinspektør ved Knud Rasmussens Hus gennem EU-projektet Identity on the Line med fokus på identitet og migration. Ved siden af tilbyder Ivalo konsulentarbejde og foredrag.

Læs mere på: www.ivaloolsvig.com
Fotografier: (c) Ivalo Olsvig – (c) Leo Hansen, Knud Rasmussens Hus.

Sted: Immigrantmuseet, Stavnsholtvej 3, 3520 Kl. 19.00
Tilmelding: ebj1@furesoe.dk.

 

Læs mere

Åbent værksted: Lørdagssysler

Lørdag d. 11 december 2021

Immigrantmuseet og DOF Furesø Fritidsskole præsenterer fire lørdage over efteråret, hvor museet danner ramme for mødet mellem kvinder med forskellige kulturelle baggrunde med en fælles interesse for håndarbejde. Designer Henriette Rolf Larssen underviser i enkle teknikker sammen med dagens gæst, der øser ud af sin viden inden for håndarbejdsfeltet. Hold øje med museets Facebook for at se dagens gæst. Medbring gerne dit eget håndarbejde. Vil du vide mere? Skriv til hrl@webnetmail.dk.

Fri entré.

Sted: Immigrantmuseet, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum kl.11.00-14.00

 

Læs mere

Fyraftensarrangement: Bag om bogen ”Danskerne findes i mange modeller” v. Malene Fenger-Grøndahl og Maya Bram Sommer

Tirsdag d. 14 december 2021

Immigrantmuseet og Grænseforeningen inviterer til samtaler om bindestregsidentiteter i Danmark. Kom med bag tilblivelsen af den nyudgivne bog ”Danskerne findes i mange modeller – 15 portrætter af unge med bindestregsidentiteter”, når forfatter Malene Fenger-Grøndahl samt idékvinde og faglig konsulent Maya Bram Sommer (Grænseforeningen) besøger museet til et hyggeligt fyraftensarrangement. Sammen deler de ud af deres tanker, dykker ned i de mange interessante portrætter og bogens billedside samt åbner for en dialog om identitet, og hvad de håber, bogen kan bidrage til. Museet byder på kaffe og julegodter.

Fri entré.

Sted: Immigrantmuseet, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum kl. 16.00-17.30

Læs mere