Arrangementer

Immigrantmuseet tilbyder et varieret program af oplæg, rundvisninger og udstillinger, og du kan læse mere om de kommende arrangementer her eller på vores facebookside.

 

Åbent værksted

Lørdag d. 18 januar 2020

”Lørdagssysler”. Museet danner ramme for et møde mel- lem kvinder med forskellige kulturelle baggrunde med en fælles interesse for håndarbejde. En gang om ugen mødes projektet ”Kvinde til Kvinde” og denne lørdag vises de første ”syslerier” frem. Læg vejen forbi til et par timer, der handler om at mødes på tværs af kulturer og udveksle viden, teknikker og traditioner for håndarbejde fra forskellige steder i verden og se om det er noget for dig. Designer Henriette Rolf Larssen underviser i enkle teknikker og binder dagen sammen. Medbring gerne dit eget håndarbejde. Vil du vide mere? Skriv til hrl@webmail.dk
Sted: Immigrantmuseet, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum

Læs mere

Teater

Tirsdag d. 28 januar 2020

”Ikke uden min mor. Gruppen Teatergrad gæster Farum Kulturhus. I forestillingen “Ikke uden min mor” vender og drejer de mor-datterrollen og forholdet mellem dem. På scenen fortælles om kvindelivet på tværs af generationer og kulturer. Billetter af kr. 100 kan købes på Farum Kulturhus hjemmeside eller i Kulturbutikken i Kulturhuset. Læs mere her https://billetto.dk/e/ikke-uden-min-mor-billetter-398238. Arrangør: Furesø Bibliotek, Farum Kulturhus og Immigrantmuseet.
Sted: Farum Kulturhus, Teatersalen, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum

Læs mere

Udstillingsåbning af ”Sikherne i Danmark”

Lørdag d. 1 februar 2020

Sikhernes migrationshistorie er både lang og kompliceret. I slutningen af 1960’erne dukkede de første sikher op i Danmark som arbejdsmigranter, sidenhen ankom både flygtninge og familiesammenførte. Immigrantmuseet sætter i det nye år fokus på Sikh-samfundets historiske rødder, religiøse livsanskuelse og danske forbindelse. Udstillingen er blevet til i tæt samarbejde med Øst Punjab Kultur- forening, Sikh Ungdom og det danske Sikh samfund.
Sted: Immigrantmuseet, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum

Læs mere

For børn

Tirsdag d. 11 februar 2020

-

Lørdag d. 15 februar 2020

”Pak din kuffert”. Oplev rejsen til Danmark med wienerbarnet Alfreds øjne. Gå på opdagelse i Danmarks indvandringshistorie med museets hyggelige opgaver og prøv kræfter med at pakke en kuffert med det absolut mest nødvendige. Alder fra: 6 år.
Sted: Immigrantmuseet, Kulturhuset, Stavnsholtvej 3, 3530 Farum

Læs mere

Foredrag

Onsdag d. 26 februar 2020

”Drømmen om Amerika – den danske udvandring til USA” ved idéhistoriker Christian Friis. Første foredrag stiller skarpt på årsagerne til den danske udlængsel, der fra 1860 og frem til 1. Verdenskrig resulterede i, at 10 procent af den danske befolkning udvandrede. Tilmelding senest 19. februar. Entre kr. 150. Oplys nr. DO1112 på telefon 70 20 65 74.
Sted: Immigrantmuseet, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum.

Læs mere

Debat

Tirsdag d. 3 marts 2020

Medborgerskab – at blive dansk(er). Immigrantmuseet og Indvandrerhistorisk Selskab præsenterer. Medborgerskabet er et af de mest omdiskuterede begreber i indvandrerdebatten i disse år. Mange ved, hvad det er, men findes der en entydig facitliste? Vi stiller skarpt på medborgerskabet, når medlemmer af Rådet for Etniske Minoriteter udspørger og diskuterer med publikum.
Ingen tilmelding, men pladser efter ”først-til-mølle” princip.
Sted: Immigrantmuseet, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum

Læs mere

Foredrag

Onsdag d. 4 marts 2020

”Californien og den amerikanske drøm” ved idéhistorisker Christian Friis. Siden udbruddet af guldfeberen i 1849 har Californien mere end nogen anden stat repræsenteret USA som mulighedernes land. Staten forbindes med en af de stærkest amerikanske idéer, den amerikanske drøm. Det er fortællingen om Golden Gate og Hollywood, om Silicon Valley, førerløse biler og verdens tech-giganter.
Tilmelding senest 26. februar. Entre kr. 150. Oplys nr. DO1113 på telefon 70 20 65 74.
Sted: Immigrantmuseet, Stavnsholtvej 3, 3520 Farum

Læs mere

Debat

Tirsdag d. 21 april 2020

Samtaler om hverdagsreligion. Immigrantmuseet og Indvandrerhistorisk Selskab præsenterer Er religion en privatsag? Hvordan udøves den, hvad er de praktiske muligheder, og hvad betyder omgivelsernes reaktioner? Spørgsmålene er mange – svarene er udfordrende. Ph.d. og lektor v. Institut for Kultur og Samfund – Afdelingen for Religionsvidenskab ved Aarhus Universitet, Marie Vejrup lægger op til aftenen og besvarer spørgsmål fra publikum. Mødet arrangeres i samarbejde med Vestegnens Sprogcenter. Efter mødet er der fællesspisning i Farum Kulturhus café. Hold øje med Immigrantmuseets Facebook og hjemmeside i det nye år for detaljer og tilmelding. Sted: Immigrantmuseet, Stavnsholtvej

 

Læs mere