Ny særudstilling på Immigrantmuseet: Migrant

Vi har alle migrantens DNA gemt i os. For uanset om vores øjne er blå eller brune, så er vi efterkommere af migranter. Det Danmark, vi kender i dag, blev skabt og formet af migranter, der kom til, men også danske migranter er draget ud og har sat aftryk på omverdenen.

Men hvordan er det at leve som migrant, at forlade det velkendte til fordel for noget nyt? Er der ligheder i de erfaringer, som migranterne har gjort sig, der overskrider tid, sted og kultur? Kan tyrkiske og rumænske migranter i dagens Danmark eksempelvis nikke genkendende til nogle af de udfordringer, som danske migranter kæmpede med i USA for over 100 år siden?

I Immigrantmuseets nye særudstilling Migrant kan du møde nogle af de mennesker, som har forladt det velkendte og trygge hjemland og er draget ud i verden i håbet om et bedre liv. Hør blandt andet historien om fugleelskeren Mehmet, om Mies farmor, der taler som dronningen og om drengen Marius, der i USA i 1892 skriver brev til sin ven Laurits hjemme i Danmark. Udstillingen byder også på aktuelle fortolkninger af migration lavet af bl.a. kunstfotografen Diana Velasco og kunstnergruppen og internetfænomenet Gigis.

Udstillingen kan opleves fra den 16. september til den 1. marts 2018 på Immigrantmuseet.

I tilknytning til særudstillingen er der også blevet udviklet undervisningsmaterialet til både indskoling og udskoling. Undervisningsmaterialet findes her.